Eskimoteren kun je proberen maar het is beter om het meteen goed aan te leren.

Cursussen  Prijslijst  Locatie  Reserveren  Contact

ESKIMOTEREN
waarom een cursus
Om goed te kunnen eskimoteren moet je veel dingen
tegelijk doen. Het is van essentieel belang dat dit in
kleine stapjes gebeurd en op de juiste manier.

CURSUSSEN ESKIMOTEREN
Hier is een tip, met een cursus eskimoteren zit je rechtop in een wip

Sommige mensen hebben het trucje na de eerste eskimoteercursus al door en een ander doet er wat langer over. Gemiddeld genomen doet men er 5 lessen over om de techniek van het eskimoteren onder de knie te krijgen. Niet iedereen is hetzelfde en daarom is variatie in eskimoteeroefeningen tijdens een cursus erg belangrijk. Europagaai heeft bestudeert hoe je het beste een eskimoteercursus kunt organiseren. Met meer dan 35 jaar ervaring zijn heel wat kandidaat eskimoteerders bij ons de revue gepasseerd.

Eskimoteren
een koud kunstje in warm water

It's all in de hips
Om te kunnen eskimoteren moet je niet bang zijn om met je hoofd onder water te gaan. De eerste natuurlijke reactie van iemand die kopje onder gaat is zo snel mogelijk lucht happen. Bij het eskimoteren komt je hoofd echter als laatste uit het water. Voordat je gaat eskimoteren moet je eerst leren om je bovenlichaam ontspannen en slap te houden. Vervolgens ga je oefenen om soepel een heupzwaai in te zetten. Daarna kun je proberen om met behulp van een peddel gebruik te maken van een steuntje op het water. Belangrijk is hierbij dat de peddelsteel haaks op de kajak staat en blijft staan en dat je armen altijd recht onder de peddel staan. Net zoals je jezelf zou optrekken aan een rekstok.

Voor de instructeurs heeft Europagaai een rode draad voor het aanleren van het eskimoteren opgesteld. Op deze manier behandelen alle instructeurs dezelfde basisprincipes, maar iedereen heeft daarbij wel zo zijn eigen methoden. Voor deelnemers is het goed als zij regelmatig van instructeur wisselen en met allerlei verschillende methoden in aanraking komen.

Hier volgen een paar verschillende soorten van Eskimoteren.

  • Voorwaartse rol

  • Achterwaarts rol

  • Handrol

  • Boeren rol

Freestyle kajakken
acrobatiek in het zwembad

Cartwheels and loops
Wie wil leren freestyle kajakken zal eerst het eskimoteren goed onder de knie moeten hebben. Voor het rustig en gecontroleerd van verschillende freestyle moves biedt het zwembad ideale mogelijkheden. In een wals of op een golf heb je vaak geen tijd om jezelf op de techniek te focussen. Het nadeel van een zwembad is dat je geen gebruik kan maken van waterdruk. Iets wat in een wals of golf natuurlijk wel aanwezig is. Veel freestyle moves kunnen echter in meer of minder mate uitstekend op vlakwater worden aangeleerd. Heb je bepaalde technieken onder de knie dan is het de hoogste tijd om een freestylespot te bezoeken.

Bij het freestyle kajakken gaan we er vanuit dat je een eigen freestyle kajak mee neemt. Eventueel hebben wij ook freestyle bootjes ter beschikking maar die moeten dan bij toeval precies passen. Een goede freestyle kajak hoort pasgegoten aan je lichaam te zitten. Vaak word dit d.m.v. het in lijmen van schuimblokken gedaan. Dit is iets wat met door Europagaai beschikbaar gestelde freestyle kajaks niet mogelijk is.

www.eskimoteren.nl / All rights reserved - www.europagaai.nl